11.2.10

Symbool van liefde

“Ze is leuk! Ik heb ervaren dat Maria veel humor heeft. Ik zie haar als aards, een vrouw van vlees en bloed, die emoties heeft en gevoel, die heel levend is. In mijn beleving is zij iemand die veel heeft meegemaakt en doorstaan, maar daarvan geen slachtoffer is geworden. Zij heeft het tot kracht gemaakt voor zichzelf.” ~ Vandaag is de feestdag van Onze Lieve Vrouwe van Lourdes. Deze foto uit de Goirkestraat laat zien hoe mooi metselwerk kan zijn. Vakmanschap!

Vertelkunstenares Pauline Seebregts over Maria in “Maria is niet meer zo katholiek”, Volzin 23.01.09

2 opmerkingen:

Ineke zei

ik heb de film Lourdes onlangs op het filmfestival gezien Peter, die gaat over het circus en de hoop en de wanhoop en alles wat er rondom Lourdes hangt. Aanrader!

Peter van den Besselaar zei

Ai, in ons filmhuis draaide deze film woensdag (en alleen woensdag). Ik zal vermoedelijk op de dvd moeten wachten, Ineke. Ik las de beschrijving van het Rotterdam festival. Wat me wel aanspreekt is dat de regisseur het mysterie intact wil houden. Dat doet me denken aan een favoriet liedje van mij, geschreven door Juriaan van Dongen, uitgevoerd door Jenny Arean: "Beloof het me". Ze zingt daarin te hopen dat God zijn geheim nog bewaart. Misschien moesten we beter weten, maar... geloven in de droom is mooier dan de zekerheid dat het niet...