31.5.10

Schoenmysterie

Aan de Gasthuisring schuin tegenover parkeergarage Knegtel staat deze boom, die opvalt omdat er veel schoenen in hangen. Ik moest er weer aan denken na het zien van de film Win/Win. Bij het filmfestival Rotterdam trok de film de aandacht als ‘eerste film over de kredietcrisis’. Deze film over de wereld van traders en brokers aan de Zuidas, is het speelfilmdebuut van regisseur Jaap van Heusden. De film eindigt met schoenwerpen. Wikipedia noemt het fenomeen, KLIK hier, noemt 29 landen waar het voorkomt, zonder Nederland. Nou, in Tilburg komt het voor! Ik vroeg naar de betekenis aan graffiti artiest François (zie 9.5.10). Het is een symbool van ‘gangs’ om hun terrein af te bakenen, was zijn antwoord.
De indringende film Win/Win met Oscar van Rompay, Halina Reijn en Hans Kesting is van donderdag 3 tot en met zondag 6 juni nog te zien in de Filmfoyer. Aanbevolen!

1 opmerking:

Ineke zei

cool, nooit geweten. heb het in rdam ook wel eens gezien, maar als ik dan terugkwam, stond er net een bus voor of zo.
doe jij overigens niet mee aan de city daily photo groep Peter? Levert je wat meer exposure op, ook over de grens van ons land heen.