7.12.11

Buurthuis Jeruzalem

De eerste woningen in de wijk Jeruzalem werden in de jaren vijftig gebouwd van de twintigste eeuw. In de wijk zijn geen winkels. Na de Tweede Wereldoorlog was er woningnood; Jeruzalem was een van de uitbreidingswijken waar snel nieuwe woningen neergezet moesten worden. Bijna letterlijk neergezet want de zogenaamde Airey-woningen zijn een soort bouwpakketwoningen. Tijdens de wederopbouw was er een tekort aan materiaal en werd er geëxperimenteerd met nieuwe manieren van bouwen. De huizen zijn met de hand gebouwd, er kwam geen hijskraan aan te pas. Sommige delen zaten letterlijk met ijzerdraad aan elkaar. Deze woningen zijn in veel steden gebouwd maar helaas verdwijnen ze uit het straatbeeld. Tiwos verkoopt een deel van de woningen in Jeruzalem.

1 opmerking:

Foto FietsMargreet zei

In buurthuis Jerusalem heb ik ooit nog eens vergaderd met de toerafdeling van Pijnenburg, maar dat is wel minstens 30 jaar geleden. Het staat er dus nog!
Groetjes
OT Mammatus wolken zijn wolken die op uiers lijken, vandaar de naam. Het zijn als het ware buidels vol met regen. Dus de vroege bui vanmorgen was nog niet uitgeregend toen die boven de Blaak voorbij trok.