27.5.12

Ligge te lèllepoote

Tilburg in Amsterdam. Het was warm toen deze blogger deze week over het Rokin liep in Amsterdam. Geestelijk verkwikt door twee kleine theatervoorstellingen. Daarin stond centraal hoe je je kunt verplaatsen naar en in een ander. Hoe kan je iemand met een andere wereld, een vreemd lichaam, een eigen ruimte of een onbekende taal, leren kennen en begrijpen. “De appel valt altijd vér van de boom”, hoorde ik een actrice, die zich de vraag stelde ‘Wat doe je als de wereld om je heen opeens niet meer lijkt te kloppen met jouw wereld?”. Enfin, in die gemoedsstemming valt mijn oog op drie social sofas naast elkaar. De buurtbank om een praatje te maken. Twee met de bij Tilburgers bekende vorm en fraaie mozaïeken. En een divan die gemaakt is om als Cleopatra lekker lui te gaan liggen. Ik heb even gecheckt. Zijn het onze Social Sofas? En ja… dan loopt deze Tilburger gewoon trots te zijn in onze hoofdstad. Het is immers Karin Bruers die de Social Sofas heeft bedacht. Tilburg in Amsterdam. Een schôon exportproduct. Klik HIER voor de website. Op deze divan ga je lekker lui liggen. “Liggen” kan verschillende betekenissen hebben in het Tilburgs. Ónder diejen èèk liggen veul èèkels. Maar ook: Mèn leej ie, mar heur kòs ie nie veele.

Weekfoto http://tilburgers.nl/ligge-te-lellepoote/

1 opmerking:

Foto FietsMargreet zei

Leuk toch hè onze benkskes, want je ziet ze tegenwoordig overal en dan beschilderd, met mozaiek e.d. Grappige is dat iedereen in het land ze inmiddels herkent!
Eerste pinksterdag fotografeerde ik de kale exemplaren nog bij De Jong Beton in Alphen en zelfs dan zijn ze mooi in een rij. En wie weet waar die dan weer komen te staan, denk ik dan...!