27.10.12

Smaakvol biologisch vlees

“Het is fijn als je met topprodukten kunt werken”. Aan de Besterdring 86 koop je biologisch vlees en vleeswaren. Bij Slagerij van Ginhoven. Terwijl Pa mijn rookvlees aan het snijden is, zegt hij resoluut: “Dit is het beste rookvlees dat in Tilburg te krijgen is”.  Natuurlijk: ge moet oewèège kietele, een aander doeget nie. Maar ik wil wel wat kietelen, want je koopt hier écht lekker vlees. Ik doe een moord voor de droge worst. Werk graag met de gerookte kip. Hou van de bloedworst. En… waar koop je de originele Franse rilettes?  Hier dus. En het valt me op dat er ook jong publiek komt, die dan de bereidingstips meekrijgen. Slim, want goed klaarmaken is natuurlijk een basis voor genieten. Van Ginhoven doet zendelingenwerk om klanten méér te laten genieten, want in de naastgelegen studio kun je kookcursussen en workshops volgen. Hiervoor werkt men samen met verschillende chef-koks. Klik HIER voor de website, wie doorklikt kan hier veel informatie vinden over de herkomst van het vlees.  “Kun je ook een foto maken met ons moeder?” Natuurlijk!  Want dit is een familiebedrijf pur sang. Slager Rob (geboren op het gemeentelijk slachthuis in Tilburg), moeder Jeanne en slager Dennis.  Aanrader.

Geen opmerkingen: