31.10.15

In de optrekkende mist

Foto gemaakt van de Stadsheer, voor de grote Albert Heijn.

30.10.15

Zonder logo, altijd lekker

Welkom! Op een sympathiek schoolbord. De website van Ut rooie bietje brengt iedere week nieuws van het land.

28.10.15

Oude gevelsteen

Deze oude gevelsteen ademt historie. De historie die ook slagerij Lejeune met zich meedraagt. Terwijl de slagerij en de klanten springlevend zijn.

27.10.15

Theater is broodnodig

Ja, dat moeten de theatermakers hebben gedacht: theater is broodnodig. En dus krijg ik mijn brood van Sourdough in een zak met reclame voor het Zuidelijk Toneel. In Lift Us Up brengt Het Zuidelijk Toneel zonder oordeel maar met veel bezieling een aantal voorstellingen en projecten samen die op open, humorvolle en muzikale manier de zoektocht aangaan met ons eigen ik in relatie tot de anderen. Van Socrates tot God. 

Tilburg is vandaag 71 jaar bevrijd. Het is de verjaardag van Peerke Donders. Hoe zou hij kijken naar de vluchtelingenproblematiek?

26.10.15

Tand des tijds


25.10.15

Pino


24.10.15

Zes jaar TilburgDailyPhoto


TilburgDailyPhoto bestaat zes jaar. Vandaag. Daarom een week aandacht voor beeldmerken en Tilburg Typo's. Allemaal herkenbaar, toch?

23.10.15

Stoommachine


22.10.15

Een tientje


21.10.15

Omlaagkijken # 13

Het Besterdplein, van bovenaf gezien.

20.10.15

Paddestoelen # 4

Het is de tijd van het jaar voor paddestoelen en ze zijn maar heel even op zijn mooist!

19.10.15

Dat mág overal

Geen idee of dit een officieel verkeersbord is. Maar de boodschap is overal toepasbaar: rekening houden met elkaar mag overal.

18.10.15

# 70 Geluk

Deze fraaie paddestoel fotografeerde ik gisteren in de Oude Warande. Groot, groter, grootst leidt niet tot meer geluk, het zijn juist de kleine dingen die gelukkig maken, schrijft Flow Magazine. Met een paar kleine stappen kun je grote veranderingen bewerkstelligen, zo leert de wetenschap. 
1) Dankbaarheid wordt door de wetenschappers van de universiteit van Pennsylvania gezien als een belangrijk ingrediënt voor geluk. Noteer per dag drie dingen waar je dankbaar voor bent, na twee weken merk je al verschil. 
2) Lach. Wie de humor ziet en lacht, spant vijftien spieren die in direct verband staan met de pleziercentra in je hersens. 
3) Zoek fijn gezelschap op. Onderzoek van de universiteit van Californië toont aan dat wie gelukkige mensen om zich heen heeft, zichzelf ook beter gaat voelen.


17.10.15

We zijn een poëtische stad

Het maakt me op een vreemde manier altijd heel gelukkig als ik de metro hoor aankomen, bij het metrostation aan het raadhuis. Ik zag daar 's ochtends een poëtische zin, een liefdesverklaring. 's Middags hing dat gele briefje er nog steeds. Liever en aardiger vind ik je dan de koning. Toe maar!

16.10.15

Het zuidelijk toneel over asielzoekers

Politici vertellen ons niet de waarheid over asielzoekers, zegt Anton Kalmthout. Er kwamen méér asielzoekers naar Nederland in 1995 dan nu. Maar nu worden er woorden voor gebruikt als 'een tsunami van asielzoekers overspoelt het land.'  In de voorstelling Marieke Marieke van het Zuidelijke Toneel zegt een van de acteurs: We liegen de waarheid. Het kan niet toepasselijker: de voorstelling MariekeMarieke, twee vrouwen op de vlucht van Het Zuidelijk Toneel gaat in prémiere in het Ronde Tafelhuis en op dezelfde dag is bekend dat er een noodopvang voor asielzoekers komt aan de Ringbaan Oost. De voorstelling is gemaakt door Leen Braspenning, naar het boek Vlucht van Johanna Spaey. Mooi spel van de actrices Kaltoum Boufangacha en Aminata Demba. Voorafgaand aan de voorstelling gaf Leen Braspenning een toelichting, samen met Anton Kalmthout. De Tilburgse hoogleraar is lid van de commissie ter preventie van foltering en inhumane en vernederende behandeling van de Raad van Europa.

De voorstelling MariekeMarieke is ook vanavond te zien in het Ronde Tafelhuis, daarna nog in Roosendaal, Turnhout, Borgerhout en Mechelen. Om 19.00 uur is het voorgesprek, de voorstelling begint om 20.00 uur. 

15.10.15

Weemoed

Dit beeld stemt weemoedig. Zolang als ik mij kan herinneren, kun je snoep kopen op het zwembad. Dropjes voor vijf cent, een snoepketting voor een kwartje. Salmiakzakjes. Kauwgomballen. Schuimblokken. Maar nu kun je niet meer kiezen. De distributie van het snoep is efficiënt geworden. Daar is een inworp van twee euro (!) voor nodig.

14.10.15

Herfstbomen

Het zijn wat schrale bomen, de bomen langs het stadhuis. In de Stadhuisstraat staan bovendien bomen in bakken. Het plan om hier winkels te bouwen, betekent dat er ruim veertig bomen verdwijnen. Maar laat daar geen twijfel over bestaan, er moeten ook bomen terugkomen, twitterde de wethouder. Nu, daar gaan we dan van uit. Het zijn vaak de oudste bomen die het meest sfeer geven.

13.10.15

Best of graduates

Tot en met zondag is de expositie Best of graduates Fontys Kunsten 2015 te bezoeken aan de Spoorlaan. De werken op de expositie zijn geselecteerd door Atty Bax, Vincent Koreman en Koen Delaere. Omdat de vorm hen aansprak of prettig irriteerde. We zien hier een detail van een werk van Sraar Luyten, die in de ban is van lichtval.

12.10.15

Paddestoelen # 3


11.10.15

Skyline

Een skyline met hoge gebouwen. Helemaal links staat een hoog gebouw dat tientallen jaren door Tilburgers als een van de hoogste gebouwen in de stad is gekoesterd: de watertoren aan de Bredaseweg. De twee gebouwen die nu overal bovenuit torenen zijn de Stadsheer en Westpoint.

10.10.15

Rapture and pain

Het is aaibare kunst, de kunst van Kevin van Braak. Deze dode olifant trekt véél kijkers in de Lustwarande  expositie Rapture and pain, nog te zien tot 25 oktober a.s.

9.10.15

Paddestoelen # 2

Adembenemend mooie paddestoelen in de Oude Warande. 

8.10.15

Omlaagkijken # 12


7.10.15

Nieuwe letters


http://www.contourdetwern.nl/

Contour de Twern

6.10.15

Oude letters


5.10.15

Doordenker


4.10.15

Omhoogkijken # 47

Er is veel te genieten in de stad, als je omhoogkijkt. Van ambachtswerk, mooie gebouwen. Dit gebouw bekeek en bekijkt generaties Tilburgers: Sociëteit Nieuwe Koninklijke Harmonie.

3.10.15

Ateliers # 13 Geheim icoon atelier

Om in dit atelier te komen, moet de bezoeker door een door groen overwoekerd pad. Het maakt het bezoek extra bijzonder.

2.10.15

Skaters op vrijdagavond


1.10.15

Meesters is een prima schuilpaats

Het zijn mooie gouden letters. Boven de ingang van het café restaurant. Een grote M. En een grote S. Voor de frequente bezoeker een echt herkenbare Tilburg Typo.Het is vandaag themadag voor de fotobloggers over de hele wereld. Het thema is schuilplaats. Klik hier voor foto's van over de hele wereld. 

Beautiful golden letters. Above the entrance to the café restaurant. A big M. And a big S. For the frequent visitor a truly recognizable Tilburg Typo. Today is theme day for photo bloggers all over the world. The theme is shelter. Click here for photos from all over the world.