9.8.16

Lazarus

Vincent van Gogh tekende graag naar meesters. Bijvoorbeeld de opstanding van Lazarus door Rembrandt. In Museum Of The Image MOTI is nu een expositie te zien van van Gogh Mini's, 80 kunstenaars tonen hun interpretatie van Van Gogh. Ze doen dat in kijkdozen. We zien hier de kijkdoos van Roland Sohier met de opwekking van Lazarus door Rembrandt, Vincent en Roland. "De kunst houdt van Lazarus. Zij is zelf ook al vaak doodverklaard, maar steeds weer tot leven gewekt." Nog tot 21 augustus te zien. 

Vincents Tekenlokaal verzorgt in augustus een summerschool, waarbij drie dimensionaal tekenen centraal staat. Tijdens de les op woensdag 10 augustus wordt met stroken papier in de ruimte ‘getekend’. De stroken worden rechtop gezet, gekruld, aan elkaar vast gemaakt en zo ontstaan golven. Heel anders gaat het eraan toe op vrijdag 12 augustus, als het digitale tekenvel geheel wordt gevuld met ‘doodle art’.

Hoe wordt een 3Dbril gemaakt? Op 17 augustus wordt dat duidelijk. Ieder maakt een eigen 3D bril en gaat op papier aan de slag met het maken van een tekening die in 3D te zien is. Vrijdag de 19e wordt geen bril gemaakt, maar op de computer wel zo getekend, dat met een 3D bril diepte te zien is. Meedoen kan al voor € 5 per keer of € 7,50 voor twee lessen (maximaal 10 deelnemers per middag). De lessen beginnen om 13.30 uur en eindigen om 15.30 uur. Opgeven voor meerdere lessen kan uiteraard, zelfs voor alle zes! Inschrijven kan via een mail aan boekingen@vincentstekenlokaal.nl, met daarbij precies om welke datum het gaat.

1 opmerking: