21.8.16

Stoere kerels

Willem II heeft met 2-1 gewonnen in Amsterdam van Ajax door doelpunten van Falkenburg en Sol. Daar hebben gisteren heel wat Tilburgers een borreltje op genomen. Ik las dat er 104 supporters waren meegereisd, zij hebben een historische wedstrijd meegemaakt. De Ajaxieden kwamen al na 28 seconden op voorsprong, nog voordat er een Willem II speler de bal had aangeraakt. Vandaag een historische foto uit de roemrijke geschiedenis. We schrijven 1985, Piet de Visser is trainer van Willem II. Hij geeft een toelichting aan Co Adriaanse, die vijftien jaar later grote successen viert met de Tricolores. 

De 81 jarige Piet de Visser is scout in dienst van Chelsea (sinds 2003). Hij geldt als de ontdekker van Ronaldo, Ruud van Nistelrooij, Alex Gomes én Neymar. Het was Neymar die vannacht Brazilië in de Olympische finale van het voetbal met de vijfde strafschop aan de titel hielp. De wedstrijd Brazilië-Duitsland was in 1-1 geëindigd. 

In Meesterscout! De mooiste ontdekkingen van Piet de Visser heeft Bert Nederlof de ervaringen van Piet Visser opgeschreven. Uitgeverij Veltman.

1 opmerking:

William Kendall zei

A good portrait shot.

There was an article in the weekend paper here about how Brazil really needed to win that gold medal soccer game- if only for their mental well being.