31.5.16

Oog

Vroeger hoorde men van "den atelier" praten, waarbij velen dan de laatste lettergreep op z'n Nederlands - dus als de "ie" van "bier" - uitspraken in de plaats van gesplitst zoals het Frans dat eist.

30.5.16

Dagboek van textielkunstenares

Dagboek-aantekeningen gemaakt op een handweefgetouw.

29.5.16

Mooi - ga kijken!

In het Textielmuseum is nog een week de expositie te zien van de kunstenaar Sheila Hicks. Het museum zegt er zelf over: Sheila Hicks (1934), pionier op het gebied van textiel en kunst. Sheila Hicks is met haar oeuvre internationaal bekend, door haar deelname aan grote solo- en groepsexposities. Sinds lange tijd is zij nu eindelijk weer uitgebreid in Nederland te zien. Met haar kleurrijke werk, dat varieert van monumentale, textiele installaties tot metershoge sculpturen en betoverende miniaturen, maakt zij sinds eind jaren 50 furore. In de expositie zijn fascinerende kleine dagboekaantekeningen te zien, die de kunstenaar dagelijks maakt op een handweefgetouw, maar ook monumentale kleurrijke werken die kijkers blij maken.

28.5.16

Walter Furlan in Via Venezia

Walter Furlan is 75 jaar oud en een van de belangrijkste glaskunstenaars uit Italië. Als jonge man werkte hij met beroemde glasmaestro's als Alfredo Barbini en Ermanno Nason. Van hen leerde hij de techniek om sculpturen  te trekken uit massief glas. Dat is een van de moeilijkste technieken uit de glaskunst. Pablo Picasso gaf Furlan toestemming om zijn werk te continueren in glasuitvoeringen. Zijn werk is opgenomen in bekende musea. 

Galerie Via Venezia heeft de hand weten te leggen op glassculpturen van Walter Furlan uit de periode 1962-1970. Kunstenaars als Marc Chagall en Jean Cocteau lieten in die tijd hun werk ook in glas uitvoeren. Morgen, zondag 29 mei, start de expositie aan het Wilhelminapark die voortduurt tot 2 juli. Op de foto de bar uit de oude melkfabriek waar de galerie in is gevestigd.

27.5.16

Agge kunt kwatsen voelde oe eigen thuis # 7

Ach, ge bent vooral aan het wochten. Bende eenmaal binnen dan hedde 1 attractie gehad en dan is het al twaalf uur. Nou, dan wilde natuurlijk éérst iets eten.... 

Ik? Ik zie nooit iets verkeerds in iemand.

We kregen koffie. We kregen gebak. We kregen toastjes. Néé, daor kan ik niks van zeggen...


Fragmenten van gesprekken

26.5.16

Zicht op de Heuvel


25.5.16

Ateliers # 15

Kleurige werken in Atelier van Biesbergen in de Sint Antoniusstraat.

24.5.16

Hilvarenbeekseweg


23.5.16

Bungelen

Ze bungelen. Hoog boven de Langestraat.

22.5.16

LEEGstand

In de Willem II straat staan nu vijf winkelpanden naast elkaar leeg. In drie van deze winkels waren kledingzaken gevestigd, in een een automatiseringszaak en ook een koffie/gebak-zaak. Toen we onlangs door Den Bosch wandelden, zei mijn partner: "Hier zie ik veel minder leegstand." Tegelijkertijd las ik dat we nu al weer 8 kwartalen kennen met economische groei. Het is kennelijk ingewikkeld om goede huurders te vinden.


21.5.16

Doet denken aan...

De medewerkers van Theaters Tilburg dragen een pandjesjas met daarop een prachtig Tamineau sierraad. Dat sierraad doet een beetje denken aan een Grootkruis van een Orde. En ja, als je dan vóór de voorstelling een medewerker ziet staan, doet hij toch een beetje denken aan de Koning die Tilburg stadsrechten gaf, Lodewijk Napoleon.

20.5.16

Ambachtswerk


19.5.16

Lekkere trek?


18.5.16

Leyhoeve


17.5.16

Ingang bedrijfspand


16.5.16

Broekhovenseweg

 

15.5.16

Andere geest

Wie door de stad loopt ziet op dit moment wel heel veel leegstand. Soms winkel na winkel. Op de V&D winkelruit heeft iemand duidelijk gemaakt dat de geest van het Kapitalisme de reden van het faillissement is. De warenhuizen kwamen in handen van venture capitalists...

14.5.16

Juwelier

Al 45 jaar in de Heuvelstraat

13.5.16

Zelfs poëzie kent eindigheid


12.5.16

Vandaag: the Elvis Concert!
11.5.16

In Honour


10.5.16

GEEN fietsen stallen


9.5.16

Vijftig jaar dood

Het is vijftig jaar geleden dat Bisschop Bekkers is overleden. In het Elisabeth ziekenhuis in Tilburg. Er is in die tijd niet zoveel veranderd, dat geeft aan hoezeer de katholieke kerk lijkt op een mammoettanker, veranderingen gaan traag. Tegelijkertijd is het bemoedigend dat het gedachtegoed van Bekkers nog altijd inspireert. In den Bosch staat geen enkel gedenkteken voor de bisschop.  In Tilburg wel. Naast de Heikese kerk waar Bekkers korte tijd pastoor was.

8.5.16

Terras graffiti

Berlijn Café heeft een fraaie graffiti gekregen boven het dakterras. 

7.5.16

Melk aan het Wilhelminapark (3)


6.5.16

Mooie dag

We hebben mooi weer. Ineens. En dus is het lekker toeven in het gras. Of met een mooie Trappist aan de tafel.

5.5.16

Tilburg Typo

Wie kennis heeft van de Tilburg Typografische beelden, die wéét waar Piet voor staat. Ik ben benieuwd naar de eerste Tilburg Typo van de Tilburg Sans.

4.5.16

Scharlaken eik uit 1898

Deze scharlaken eik is geënt op een moeraseik. Het verschil tussen de onderkant en daarboven is goed te zien. De boom is zeer zeldzaam, de bladeren zijn dieprood.

3.5.16

Oud en nieuw


2.5.16

Wilhelminapark


1.5.16

The smell of love / De geur van liefde

Liefde wil je bestendigen. Dat kan het beste in een fraai park, vol lentegeuren. 

Strenghten the love for each other. This is best done in a beautiful park, full of spring smells.

Het is vandaag themadag van de internationale daily city photobloggers. Klik hier voor andere bijdragen.