26.2.17

Jammer

Natuurlijk, het is hartstikke goed dat een gemeente zorgt zijn zaakjes goed voor elkaar te hebben. Daarvoor verdienen ze lof. Maar het is zonde als daarmee werkzaamheden vervallen die je iedereen wel gunt. 
Cryptisch? Laat ik duidelijk zijn. Als er een bucketlist zou bestaan voor mensen die lid zijn van een politieke partij dan staan daar zeker canvassen (folders verspreiden in de buurt en met buurtbewoners praten om ze te doen overwegen op jouw partij te stemmen) en affiches plakken op. Het moet in de jaren tachtig zijn geweest dat ik dat laatste zelf deed. Met een milde glimlach denk ik daaraan terug. Die ervaring ontneemt de gemeente Tilburg veel mensen, door pico bello kant en klare borden te maken waar de affiches ook nog eens loupezuiver op staan. Gelukkig hoor ik veel dialoog en praten  over de verkiezingen. Laat je stem niet verloren gaan op 15 maart!2 opmerkingen:

Guido t'Sas zei

Haha, je bedoelt het wilde plakken. Mijn oudste zus is nog een tijdje raadslid voor de KVP (wat anders, in die tijd?) in Breda geweest. Totdat ze met een wethouder (KVP, wat anders?) trouwde. Daar is menige sessie aan klandestien nachtelijk biljetten plakken aan vooraf gegaan. Dat waren nog eens tijden.

William Kendall zei

Oh dear, elections.

Well, I can say that my most recent interactions personally with politicians have been positive.