17.4.10

20 miljoen tompouces

Met Koninginnedag eten wij de meeste tompouces (oranje!). Maître Paul aan de Kraaivenstraat in Tilburg is een van de grootste banketbakkerijen in Nederland. Vandaag komen duizenden mensen kijken hoe de meer dan 20 miljoen tompouces gebakken worden. Vijf productielijnen kent de bakkerij; de vernieuwing krijgt onder meer vorm in een aardbei-framboostaartje dat per portie minder calorieën heeft dan ander gebak. Dit taartje is herkenbaar aan het Ik Kies Bewust-logo. Producten met dit logo voldoen aan internationale aanbevelingen voor producten met een gezonde samenstelling. Ze dragen bij aan een lagere consumptie van suiker, zout en verzadigd vet en van meer noodzakelijke voedingsstoffen zoals vezels, vitamines en mineralen.

2 opmerkingen:

  1. maar was het ook een lekker taartje?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In de afgelopen maanden snakte ik naar zo'n laag-calorie taartje, Ineke, vanwege de strijd tegen de kilo's. Maar hier heb ik een heel smakelijk 'gewoon' aardbei-taartje gegeten!

    BeantwoordenVerwijderen