Vanmiddag kwam ik langs het AaBe complex; de werkzaamheden zijn daar écht begonnen om de fabriek om te bouwen naar een modern winkelcomplex. Meesterbakker van Iersel ontwikkelde voor Rialto Vastgoed het zogeheten AaBe brood, dat bezoekers van de feestelijke receptie bij de start van de bouw als cadeau meekregen. De bakkers zijn diep in de receptenboeken en grondstoffenmappen gedoken en hebben uiteindelijk een heel rustiek broodje ontwikkeld. Het
is gemaakt van Scandinavische tarwe en rogge en bevat verschillende
soorten granen, zaden en kruiden zoals zonnebloempitten, soja en
lijnzaad. Het brood blijft lang vers en heeft een uitgesproken smaak, zegt Sjaak Bosch van de meesterbakkers. De
vorm is compact en hoekig en doet daarom denken aan een ‘ambachtelijk
gebakken baksteen’. Bosch: "Zó hebben wij het broodje toegelicht in een
woordje aan alle aanwezigen tijdens de startbouw receptie…..een heerlijk
mals, verrassend smakend brood wat de te plaatsen bakstenen
symboliseert voor de wederopbouw van een zo karakteristieke locatie in
Tilburg. Het nieuwe Aabe-retailpark is een locatie met karakter…het AaBe brood is ook een brood met karakter!" Te koop en te proeven voor alle Tilburgers.
Dit weekend werd bekend dat de gemeente een bijdrage levert aan de restauratie van wandschilderingen van Kees Mandos.
Dit weekend werd bekend dat de gemeente een bijdrage levert aan de restauratie van wandschilderingen van Kees Mandos.
Goed dat het eindelijk eens begint.
BeantwoordenVerwijderen