30.4.19

Fris groen

Móói is dat frisse groen. Het is vooral prachtig in dat kleine kwartier, half uurtje in de namiddag als het licht op zijn mooist is. Moeilijk om dat helemaal te pakken in de foto.

29.4.19

Schip Ahoy!






28.4.19

Verraad van fabrieksgeheim

Ik waande eerst uit werken van poëten,
dat je' enkel werd door godd'lijk licht bestraald,
Voordat je' iets schiep. Maar ik wil 't eerlijk weten:
Je maakt het éérst af, wat het best betaalt.

En zoo'n sonnet? ... Och, kalm met passen, meten
Schrijf je' eerst de twee kwatrijnen. Dat bepaalt
Al, wat geklonke' aan de terzinen-keten
Er verder aan het slot wordt bijgehaald.

'k Verraad hier eigenlijk fabrieksgeheimen.
't Is heusch zoo'n kunst niet, dat scandeeren, rijmen.
Verliefd zijn óók niet. Nou dat pen je neer
En mengt dat met je stemming door het weer.
En landschap-schild'ren leer je - een, twee, drie - 
Geholpen door een boek van botanie.

Gedicht van J.K. Rensburg

TilburgDailyPhoto publiceert foto's van de LocHal pilaren met poëzie. 

Je kunt nog enkele dagen stemmen op de LocHal voor de publieksprijs Beste Gebouw van het Jaar. 


27.4.19

Sky Mirror in de ochtend

Wie heel vroeg in de stad foto's maakt, ziet de stad wakker worden. Op de Beethovenlaan nam in mijn (denkbeeldige) hoed af voor iemand die in de middenberm papier en afval verzamelde. Ik verbaasde me over een jongetje van een jaar of acht die in een winkelwagen als was het een schip aan het spelen was. in gedachten verzonken in zijn eentje. En ik genoot van Anish Kapoor's Sky Mirror - dat ook eenzaam staat, maar nooit alleen.

26.4.19

Humor


25.4.19

Julianapark


24.4.19

23.4.19

Fris lentegroen aan de Schans


22.4.19

Griegstraat

De Griegstraat in Stokhasselt is een van de Noordelijkste punten van de stad. Grieg is de componist die onder meer bekend werd door Peer Gynt, het Noorse toneelstuk van Hendrik Ibsel. Edvard Grieg schreef de toneelmuziek. Henrik Ibsen schreef Peer Gynt aanvankelijk als dramatisch gedicht in 1867.Later besloot hij deze toch aan te passen voor theater en hij verzocht Edvard Grieg schriftelijk om toneelmuziek erbij te componeren. Uit correspondentie blijkt dat Grieg maar langzaam en met tegenzin aan dit project werkte, vooral toen bleek dat het om meer dan een paar fragmenten ging. Dit moeizame proces resulteerde toch in verfrissende muziek met grote melodische charme. De toneelversie ging pas negen jaar later, in 1876, in première. Edvard Grieg deed inspiratie op bij de volksmuziek van het Noorse platteland en gebruikte folkloristische elementen in zijn eigen muziek.

21.4.19

Het gaat om de mensen

Abt Bernardus van de Abdij Koningshoeven had een mooie preek vandaag. Een om nog eens over na te denken. En door te praten. Als de kerk hier in de fik zou staan, is dat betreurenswaardig, zei hij, een duidelijke referentie aan de brand in de Parijse Notre Dame. Maar het gaat niet om de monumenten, niet om de gebouwen. Pasen nodigt uit om het engagement aan Christus te vernieuwen. Bernardus haalde diaken Laurentius aan. Gedurende die drie dagen haalde Laurentius alle armen, lammen en blinden bij elkaar en leidde ze in het paleis van Sallustius voor aan keizer Decius met de woorden: ‘Kijk, dat zijn de eeuwige schatten; ze worden nooit minder, maar nemen in tegendeel altijd meer toe.' Het gaat om de mensen, niet om de gebouwen. De abt noemde de gele hesjes in Frankrijk niet, maar evident is waar zijn sympathie ligt. Vrolijk Pasen voor alle lezers en kijkers van TilburgDailyPhoto.

20.4.19

Lente


19.4.19

Glas in beton


18.4.19

Witte donderdag


17.4.19

Vrolijk affiche


16.4.19

Duidelijk zijn


15.4.19

Werkzaamheden





14.4.19

Tilburgs stoplicht


13.4.19

Neem maar mee

"Uitbreiding of vervanging van RAM-geheugen wordt bepaald door het moederbord en de processor in een laptop of desktop. Kijk eerst na wat het maximaal toegestane RAM-geheugen is van je laptop, desktop of Mac. Voorkom hiermee dat je teveel RAM-geheugen aanschaft en het vervolgens niet kan gebruiken vanwege de restricties op het moederbord."

12.4.19

Lentevijver


11.4.19

Willem Kloos

Rozen, ik vind u droef,
  Rozen, mijn tranen breken
Uit oogen, die anders stroef
  En onverbreeklijk keken.

Rozen, uw wit en rood,
  Fel in de lucht opbloeiend,
Schijnt mij géén morgenrood
 Van nieuwe liefde, ontgloeiend.

Maar toch, ik vraag: Bloei door,
  Bloei door in mijn nabijheid:
't Is of 'k u fluisteren hoor
  Het gouden woord van Vrijheid. 

Vrijheid van iedereen,
  Van mensen en van dingen,
Om voor Mij-zélf alleen
  Mijn heerlijk Vers te zingen...

Ach, 't állerlaastste is dit
  Van al die mooie liefde;
Hij, die iets liefs bezit
  Is blijer dan wie liefde.


10.4.19

Klein lief huis


9.4.19

Stadskantoor


8.4.19

Staat ie toch weer stil

UPDATE 18.33 uur: Toen ik zaterdagnacht langs het huis reed, stond het draaiend huis stil. Nee hè, dacht ik, hier is een hele raadsvergadering aan besteed. Reparatie kost veel geld. En het huis draaide uiteindelijk in februari weer. 

Maar gelukkig, toen ik er zondag langs reed, draaide het huis weer als vanouds. Ik denk dat het gewoon kwetsbare techniek is.

7.4.19

Perfecte lente

Zo'n mooie lentebloesem boom. Die is een week mooi. Ik liep erlangs, er zaten twee meisjes op een plaid. Ze bespraken... ja wat? Ik denk het Leven. Ik denk vriendschap. Vriendjes. Ik complimenteerde ze. Dat je op zo'n prachtige plek onder een bloesemboom maar een week in het jaar kan zitten. Instemming.

6.4.19

Hans Warren

Elke dag een gedicht,
het lijkt een te volbrengen taak,
maar weken, maanden verstrijken vaak
zonder dat de Muze een kus geeft.

Toch ligt poëzie overal op straat
zegt men, en het is waar.
IJverig bukken dus, oprapen,
het lijkt wel iets, maar de kus blijft uit.

Dan opeens komt daar
bijvoorbeeld door een gloeiend hete bouwput
een bruingebrande engel
op een gemeniede balk aanzweven.
Hij lacht naar de zon,
zweet stroomt uit zijn donkere oksels,
er is geen kus meer nodig.

5.4.19

Goirleseweg


4.4.19

# 101 Omhoogkijken


3.4.19

Oude Warande


2.4.19

Belastingadviseurs



1.4.19

Stolpersteine - photobloggers day

De Duitse kunstenaar Gunter Demnig begon in 1997 met het leggen van de eerste Stolperstein in de Berlijnse wijk Kreuzberg. Inmiddels liggen er in vele landen al Stolpersteine. Het is een herinnering aan de Holocaust in de Tweede Wereldoorlog. Een Stolperstein is een betonnen steen van 10 x 10cm, met aan de bovenkant een messing plaatje waarin de naam, geboorte- en overlijdensdatum en de plaats van overlijden wordt gestanst. De Stolperstein wordt geplaatst in de stoep voor het voormalige woonhuis van het slachtoffer. Gunter Demnig geeft zo ieder slachtoffer een eigen monument. Zijn motto is: 'EEN MENS IS PAS VERGETEN ALS ZIJN OF HAAR NAAM VERGETEN IS'. De zussen Hartog kozen zelf voor de dood, voordat ze door de Duitsers gedeporteerd konden worden.


The German artist Gunter Demnig started with the installation of the first Stolperstein in Berlin's Kreuzberg district in 1997. There are now Stolpersteine in many countrie and cities. It is a reminder of the Holocaust in World War II. A Stolperstein is a concrete stone of 10 x 10 cm, with a brass plate at the top in which the name, date of birth and death and the place of death are punched. The Stolperstein is placed in the sidewalk in front of the victim's former home. Gunter Demnig gives every victim their own monument. His motto is: "A MAN IS ONLY FORGOTTEN IF HIS OR HER NAME IS FORGOTTEN".