21.10.10

Maquette

Op deze maquette is te zien hoe omvangrijk de vernieuwing van de Spoorzone in Tilburg is: de blauwe gebouwen. Er is zo’n twintig jaar uitgetrokken voor dit programma. “Het Spoor” heeft een innige band met Tilburg; er zijn heel wat bewoners die er werkten. Mijn opa ook. De Spoorzone is het gebied dat vrijkomt omdat de werkplaats vertrekt. Klik op de maquette om het groter te zien. Het station met karakteristiek dak (door sommigen kroepoek dak genoemd) is in het midden van de foto goed te zien.

2 opmerkingen:

Jeroen van de Ven zei

Ben benieuwd of de plannen niet onder druk komen te staan, zoals nu overal het geval lijkt! Zo iets kun je maar één keer, dus dan ook in één keer goed! In dit soort projecten mag nooit een verwijzing naar het toevallige economische tij zichtbaar worden. Gr. J

Peter van den Besselaar zei

Hear Hear, Jeroen. Ik ben het met je eens, het is natuurlijker wel gemakkelijker gezegd dan gedaan. Ja zal maar in de schoenen van de bestuurder staan... Ik blijf de Spoorzone volgen met een mix van verwondering en kritische zin. Die Spoorzone kan de stad een 'boost' geven.