10.8.14

Wonder van efficiëntie

Albionstraat op industrieterrein Vossenberg. Hier is de milieustraat gevestigd. Menigeen komt hier graag, want het is een feest om dit wonder van efficiëntie te aanschouwen. Voor iedere afvalsoort is een speciale container. De medewerkers zijn heel behulpzaam. Door alles te scheiden, openen we natuurlijk nieuwe mogelijkheden voor recycling. Al gaan er steeds meer stemmen op die pleiten voor de circulaire economie, waarin we steeds minder afval hebben. Ach ja, zoals vroeger de melkman zijn flessen langsbracht... en er een schillenboer langskwam voor de aardappelschillen.Dat was allemaal zo dom nog niet. 
Albion is de oudst bekende benaming van het eiland Groot-Brittannië, die teruggaat tot de 6de eeuw v. Chr. De Romeinen er de betekenis in van Witte land, daarbij denkend aan de krijtrotsen van de kust van Dover. Curieus is dat de milieustraat ook Albion heet, maar is gevestigd aan de Caledoniastraat. Caledonia is de Latijnse naam voor Schotland. Niet in het echt, maar figuurlijk brengen we dus ons afval naar onze Britse buren...

2 opmerkingen:

William Kendall zei

I suppose the further you go back in time like that, the more connections of place names you find across the North Sea.

Foto FietsMargreet zei

Leuk de milieustraat, waar ik uiteraard zo af en toe kom. Zeker behulpzame medewerkers. Wel een strenge man bij de entree, maar is wel nodig lijkt me, want er komen natuurlijk wel eens lastige klanten!
Groetjes