7.6.15

# 66 Geluk

Wat zou eigenlijk de relatie zijn tussen het weer en hoe gelukkig we ons voelen? Na regen komt altijd zonneschijn. Westpoint koestert zich hier in het ochtendzonnetje. Bij herfstachtig weer voelen we ons eerder wat gedeprimeerd. Scandinaviërs zeggen dat er geen slecht weer bestaat, alleen dat we ons soms slecht op het weer kleden. Leuke gedachte! Hoewel het voor sommige mensen uitmaakt of de zon al dan niet schijnt, is het voor de meesten van ons niet bepalend voor het humeur. Hóe gelukkig je bent als je dat vergelijkt met mensen in vergelijkbare omstandigheden, is te zien in de Gelukswijzer.
Met de Geluksvergelijker kun je vergelijken hoe gelukkig jij bent ten opzichte van andere deelnemers die in dezelfde situatie verkeren als jij, d.w.z. mensen van ongeveer dezelfde leeftijd, geslacht, opleiding, inkomen en huwelijkse staat. Het gemiddelde geeft aan wat kennelijk haalbaar is in je situatie. Je kunt ook vergelijken met alle deelnemers aan de Gelukswijzer, of met deelnemers die in een iets andere situatie verkeren zoals jij, bijvoorbeeld met deelnemers die meer verdienen of minder werken. Het verschil geeft een indicatie voor hoe een verandering voor jou zou kunnen uitpakken.

1 opmerking:

William Kendall zei

There is an expression in North America, particularly where the weather changes often, "if you don't like the weather, just wait five minutes."