27.2.12

Schoonheid van imperfectie

Iets dat helemaal perfect is, ik heb het daar moeilijk mee. Hebben de lezers dat ook? Ik hoorde Leo Blokhuis bij het overlijden van Whitney Houston commentaar geven dat ze de ‘grootste draak’ uit de muziekgeschiedenis had gemaakt. Hij doelde op “I will always love you”.  Er kwam commentaar. De muziekprofessor bedoelde dat het liedje technisch zó volmaakt is, dat het hem niet meer raakte. Ik heb zo’n gevoel ook gehad bij het bezoeken van een dorp in Normandië. Dat dorp was compleet verwoest bij de invasie, daarna opnieuw opgebouwd. Het geeft aan raar gevoel om in zo’n modern, ‘gelikt’ dorp rond te lopen. Ik voelde me er verweesd. De schoonheid van imperfectie, daar heb ik wat mee. Daar heeft Tilburg heel wat van. Zoals deze fabrieksgevel. De i van fabriek is gaan leunen tegen de e. Kijk, lezer, dat vind ik nou mooi! (klik op de foto om het goed te zien). Havivank aan de Dijksterhuisstraat bestaat volgend jaar 100 jaar. Klik HIER voor de website.

3 opmerkingen:

MaCoBra zei

De schoonheid van imperfectie... interessante gedachte.
Imperfectie is all around us, daarvoor hoef ik alleen maar in de spiegel te kijken ;) Maar perfectie is erg moeilijk haalbaar. Met cognitieve dissonantieren kan je weer iets perfect maken. De Haagse Hogeschool heeft zo 'de charme van beton' gelanceerd. - Er was niet meer voldoende budget om al die muren te schilderen...

Foto FietsMargreet zei

Ben ooit wel eens in deze straat geweest maar herinner me deze fabriek niet.
Fraaie foto met die rode en witte auto, de tekst op de gevel, het puntdak en dan de blauwe lucht met die witte vegen erachter.

Anoniem zei

"Verval" is van recente aard.
Op Google maps staat de I nog recht:
http://g.co/maps/dkppb