16.9.24

A58 snelweg


 

15.9.24

De beste appeltaart van Tilburg

Dit is de beste, lekkerste appeltaart van Tilburg. 

De mild zure appelsmaken die harmonieus 'akkederen' met het zacht zoete van het zanddeeg. De taart krijg je warm geserveerd met twee dotjes slagroom met sliertjes caramel en een bolletje vanille-ijs. De uitbater van Holla Polla kijkt tevreden en zelfbewust als ik hem complimenteer met de appeltaart. Aan zijn gezicht zie je dat hij dit vaker hoort. 

Holla Polla aan het Wilhelminapark 66 is dit jaar geopend. Het voelde een beetje als vakantie in eigen stad, we hoorden veel Poolse gasten, zaten naast Aziatische bezoekers. Reserveren is slim want het is druk. De Poolse keuken staat onder meer bekend door de soepen, ik proefde de pittige soep met varkensvlees en was erg tevreden.
 

14.9.24

Avondgloren


 

13.9.24

# 140 Geluk - Iets in ons

Iets in ons, 

rotsvast en kwetsbaar, broos

heeft een grenzeloos vertrouwen. 


Iets in ons, 

vreemd en aangeboren, 

stamelt van leven onverwoestbaar. 


Iets in ons, ondoorzichtig

als dauw in de morgen, 

weet U de ziel van ons bestaan. 


Laat ons dit beleven, 

houd deze hoop levend, 

voed dit blij vermoeden -


Goed en Goed in uw naam

voor nu en straks. 


Gebed Peer Verhoeven


12.9.24

11.9.24

De Bankier


 

10.9.24

De beste sardines

Héle leuke blikjes met sardines. De parel van de goden. Net als goede wijn worden sardines beter met de loop van de jaren. Het enige dat je daarvoor moet doen is het blikje iedere zes maanden een keer omdraaien. De olijfolie kan dan beter doordringen in de vis.

Dit merk sardientjes zet de jaargang op het blikje en laat kunstenaars steeds een nieuw beeld maken. In Oud Turnhout zag ik in een restaurant deze sardientjes ook op de menukaart staan bij een restaurant, dat op een bord met servet simpelweg dit blikje serveert. 

In de afgelopen maand proefde ik de '2014' en die is heerlijk, de vis smelt op de tong. Het blikje behoort tot het Franse erfgoed. In Tilburg te koop bij Mercado Emma in de Heuvelstraat nabij de Oude Markt.
 

9.9.24

Ik wil geknoffeld worden

 

 

Gevarieerde muziek van verschillende artiesten, verschillende biertjes op tap, maar ook knoflooksoep en hamburgers met knoflooksaus. De mannen doen de barbecue, de dames de soep en de betalingen. Ze dragen de buttons die op het festival ook te koop worden aangeboden: I knof you 2. All you need is knof. En de linkerdame: Ik wil geknoffeld worden, vooral vandaag. 

Het was gezellig druk en dus hebben de dames en heren van het festival eer van hun werk. Applaus.
 

8.9.24

Groot en klein


 

7.9.24

Ochtendgloren Lage Witsiebaan


 

6.9.24

Sibeliusstraat

 

5.9.24

Een hart van goud

Bidden om leiders, niet in de greep 

van ideologie of partij;

niet uit op carrière maken,

op prestatie en reputatie.

Bid om leiders, wijs en dienstbaar.

 

Bidden om profeten met een visioen

dat spreekt in word en daad,

bezongen in een lied, beleefd

in onwankelbaar vertrouwen.

Bid om mensen, die zien en doen.

 

Bidden om mensen die, zonder ophef

hun verantwoordelijkheid nemen,

doen wat gebeuren moet.

Bid om mensen met

’n rechte rug, een hart van goud.

 

Tekst Peer Verhoeven † 2023

4.9.24

Zevenheuvelenweg

Begin juli 1845 ontdekte Jan Antonie van Spaendonck vooraan op de heide nabij de wijk Hasselt een aantal grafheuvels uit de Midden-Bronstijd (ca. 1000 v. Chr.). 

Met de hulp van een arbeider groef hij gedurende één dag zes grafheuvels op en vond in iedere heuvel urn fragmenten en crematieresten. Een urn werd gerestaureerd en kwam samen met een gevonden koperen rijgnaald in het Noordbrabants Museum te 's-Hertogenbosch terecht.

Jan Antonie van Spaendonck (1792), de eerste amateur-archeoloog uit Tilburg, was blauwverver en leerbereider. Hij was een neef van de bekende bloemenschilder Gerardus van Spaendonck. Van 1841 tot 1845 was als hij amateur-archeoloog actief in Tilburg en omgeving. De grafheuvels in de Hasselt lagen op het einde van de Heistraat, in de buurt van de huidige Henri Blomjousstraat en Ledeboerstraat. Het zijn er vermoedelijk veel meer dan zes geweest.

3.9.24

Achterom


 

2.9.24

# 139 Geluk - denkend aan Elgar

Componistenbuurt. 

Wie de Pomp and Circumstance March hoort én ziet tijdens de Last Night of the Proms, die Britse traditie, met toehoorders die meeveren... dan ben je verkocht. Vind ik. Prachtig!
 

Dus als je door de Elgarstraat komt in de componistenbuurt, kan je altijd goede zin krijgen als je hier aan denkt. En een beetje gelukkig. 

1.9.24

Ontdekkingscentrum

In Middelburg en in Tilburg zijn ontdekkingscentra van Alku. 

Alku levert kunststof kozijnen, deuren en schuifpuien. De producten worden in eigen beheer ontworpen en vervaardigd in Tilburg. 

Aan de Zevenheuvelenweg.