Vandaag kunnen liefhebbers deelnemen aan een workshop moleculair koken in ...Bertje. In de filmfoyer draait vandaag en morgen nog de documentairefilm El Bulli: cooking in progress die een kijkje geeft in de keuken van de beroemde kok Ferran Adrià. Klik HIER voor een voorproefje. Chef kok Tom Biessen van restaurant Lucebert van Schouwburg Tilburg geeft in de workshop een goede toelichting op moleculair koken. Dat is bijvoorbeeld koken met behulp van stikstof, zoals op de foto is te zien. El Bulli staat bekend om véél kleine hapjes. Bij een mooi glas pinot gris genoot ik gisteren van o.a. een lolly van ganzelever in port gehuld, foam van pisang ambon, dooier van buffelmozarella met een tomatenparel, spiegeleitje van witte chocolade en mango, nitro merengue van lavendel, a la minute sorbet van bosbes en exploderende popcorn.
Washing Black bird in our backyard
3 weken geleden
1 opmerking:
hmmmm!
Een reactie posten