12.6.22

Stadsorganist speelt 'de trap naar de hemel'


Stadsorganist Rob Nederlof speelde gisteren Led Zeppelins Stairway to haven op het orgel in de Heuvelse kerk. Zou dat ooit eerder zijn gebeurd? Ik betwijfel het. Maar er is natuurlijk geen passender lokatie... 

There's a lady who's sure all that glitters is gold

And she's buying a stairway to heaven

When she gets there she knows, if the stores are all closed

With a word she can get what she came for

In een reeks 'Zomerse Zaterdagmiddag Muziek' speelde Nederlof gisteren Rob's keuze uit de Top tien aller tijden, samen met Ben Boogaard op gitaar en Alicia Nederlof zang. Het was een mooi programma met onder meer Bridge over troubled water (Simon and Garfunkel), Hotel California (Eagles), Stairway to heaven (Led Zeppelin), Don't know why (Norah Jones) en Bohemian Rhapsody (Queen). 

Er zijn nog twee gratis concerten op de komende zaterdagen, steeds om 15.00 uur in de Heuvelse kerk. Op 18 juni de vrolijkste en mooiste muziek van de familie Mozart en op 25 juni de mooiste filmmuziek met onder andere muziek van Schindlers List en Starwars. 

Op 2 juli is er een wandeltocht van 13.30 uur tot 17.00 uur door het centrum onder leiding van een stadsgids. Tijdens de wandeling worden de Pauluskerk, de kapel van het Conservatorium, de Heuvelse kerk en de Heikese kerk bezocht. In iedere kerk is er een korte uitleg over de orgels en een kort concertje. Deelname kost 10 euro en je kan je inschrijven bij rob.nederlof@live.nl.  


1 opmerking:

William Kendall zei

An unusual set list for an organ.