26.2.23

De gelukkig maker - Jacq Palinckx


Muzikant Jacq Palinckx is een multi-talent. Componist, gitarist, theaterregisseur, beeldend kunstenaar. Samet met VLEK is hij aanstaande zondag te zien in een theaterconcert van Jan van den Berg en VLEK: Wim Klein, de laatste menselijke computer. In theater de Nieuwe Vorst om 15.00 uur 's middags. In een mix van rock & jazz, storytelling en songs, vertolken Jan van den Berg en VLEK het grootste en meeslepende levensverhaal van Wim Klein, alias Willie Wortel, de laatste mens die sneller kon rekenen dan de computer. "Als geen ander heeft Wim Klein ervaren wat het betekent om te worden ingehaald door de voortrazende technologie. Een lot dat ons allemaal te wachten staat. In deze voorstelling bezingen wij zijn leven juist daarom alsof het variété was." 

VLEK is een bijzonder gedreven eigenwijs collectief van musici met wortels in de geïmproviseerde muziek, jazz en alternatieve rockmuziek. Onalledaags, humoristisch en avontuurlijk. Jacq Palinckx, Thomas Jaspers, Bart van Dongen, Edward Capel, Hans Sparla, Jeroen Doomerik. 

Jacq Palinckx is gefotografeerd in zijn atelier voor zijn Encyclopedia. Een poging om de hele wereld, bijna alles en meer, te vatten in 24 boxen. 

De gelukkig makers is een portretreeks omdat TilburgDailyPhoto 13 jaar bestaat.