Waar kan een kookboekenwinkel nou beter gesitueerd zijn, dan tussen bakkerij Sourdough en slagerij Lejeune? Er is veel aanloop. Allemaal mensen die lekker snuffelen tussen de boeken. Voor mij is een kookboek al geslaagd als er één geweldig recept in staat, zo'n recept dat je keer op keer maakt, jaren achter elkaar. Maar hóe weet je nou of een kookboek goed is? In een mum van tijd ben ik in een geanimeerd gesprek met eigenaar Guus. Over Louis Paul Boon. Over accessoires en kookartikelen die in de winkel te koop zijn (nóóit duurder dan artikelen die je bestelt op internet). En dan blijkt Guus een romanticus als we komen te spreken over het Italiaanse kookboek van Sofia Loren. Dat boek was lange tijd alleen antiquarisch verkrijgbaar. "Kijk, dit is een nieuwe druk, vierkant en dik, dat hóórt toch niet...", zegt Guus met een schuin oog naar de elegante versie die méér doet denken aan Sofia Loren's kwaliteiten. 63˚ kookboeken is een ruime en lichte winkel.
Washing Black bird in our backyard
3 weken geleden
1 opmerking:
In this case, location is everything!
Een reactie posten