In de jaren zeventig nam de wijnconsumptie in ons land een vlucht. Bij het familiediner in De Korenbeurs proeft een oom met bravoure de wijn voor. "Prima Frans wijntje, ober" is zijn commentaar. Waarna de ober heel droog opmerkt bij de fles Matheüs Rosé: "De wijn komt uit Portugal, meneer." Na het lachsalvo kon die avond niet meer stuk. Er moeten zovéél leuke verhalen zijn over de Korenbeurs.
Vandaag is om 14.00 uur de uitvaartdienst van Martin Willemsen uit de kerk van de Heilige Dionysius 't Heike, waar hij op Eerste Kerstdag nog genoot van een prachtige mis met koorzang. Martin Willemsen is van grote betekenis voor het stimuleren van culinair genieten in Tilburg. Hij was jarenlang de chef-kok van het bekendste restaurant van de stad: De Korenbeurs. Op de foto (dit keer geen eigen foto) krijgt Willemsen de Zilveren Koksmuts van Olympisch kampioene Ada Kok. Willemsen schreef onder andere (samen met Paul Spapens) het Tilburgse Kookbuukske. Hij was een leermeester die bij Cas Spijkers het culinaire vuur heeft aangewakkerd. Willemsen heeft jarenlang ook gekookt voor het koninklijk huis. Rust zacht!
Vandaag is om 14.00 uur de uitvaartdienst van Martin Willemsen uit de kerk van de Heilige Dionysius 't Heike, waar hij op Eerste Kerstdag nog genoot van een prachtige mis met koorzang. Martin Willemsen is van grote betekenis voor het stimuleren van culinair genieten in Tilburg. Hij was jarenlang de chef-kok van het bekendste restaurant van de stad: De Korenbeurs. Op de foto (dit keer geen eigen foto) krijgt Willemsen de Zilveren Koksmuts van Olympisch kampioene Ada Kok. Willemsen schreef onder andere (samen met Paul Spapens) het Tilburgse Kookbuukske. Hij was een leermeester die bij Cas Spijkers het culinaire vuur heeft aangewakkerd. Willemsen heeft jarenlang ook gekookt voor het koninklijk huis. Rust zacht!
1 opmerking:
From this shot, it looks like he was quite a character.
Een reactie posten