14.6.20

Luc maakt Tilburg leuker

Dat mag je toch met overtuiging zeggen: Engelsman Luc Martin van Pig & Rye (Nieuwlandstraat) maakt Tilburg leuker. Deze blogger koopt er - zoals velen - graag brood en wil er als toppunt van genieten ook wel eens een ontbijt gebruiken. 

Macaroni en met kaas als troosteten. Ik denk dat wie de foto vergroot het gerecht ook daadwerkelijk kan lezen/maken. Het komt uit het boek crisiskoken van Mara Grimm. Deze culinair journaliste woont in Amsterdam en Parijs. Overvallen door het coronavirus - en de reisbeperking, ze kon niet naar Parijs - begon ze chefs om recepten te vragen. Die publiceerde ze op een website crisiskoken, onbeperkt eten voor een beperkt budget. De gerechten werden gefotografeerd op het balkon in Amsterdam, met een ondergrond van gevonden karton, papier en kranten. Daar is weer een boekje van gemaakt, waarvan een deel van de opbrengst naar de voedselbank gaat. 

Wel goed natuurlijk dat we niks weggooien, geen pasta, geen kaasstukjes, geen oud brood. Ik zag dat Sergio Herman ook een gerecht heeft met restjes pasta, door elkaar. En dat Jonnie Boer zijn gehaktballen recept prijsgeeft. Luc Martin heeft een vegetarisch troostrecept. Hij is de enige uit Tilburg op de site en in het boekje.

Geen opmerkingen: