18.10.20

Troost. Wat helpt jou?

Deze onverbeterlijke optimist is het soms ook zwaar te moede. Toen ik langs dit lege terras liep. De ondernemer investeerde om zijn zaak zo veilig mogelijk te maken. En dan nu toch vier weken dicht. Met de nieuwe gedeeltelijke lock down en weinig zicht op een vaccin, hebben we behoefte aan troost. Wat helpt jou? 

Ik lees over oplossingen om zonder angst en stress de tweede coronagolf door te komen. 'Doe alsof je tien jaar verder bent en bedenk dan wat je over de coronacrisis vertelt.' Dat tijdreizen in je hoofd maakt dat je afstand neemt en dat helpt om grip te krijgen op vandaag.

Psycholoog Madelijn Strick onderzoekt de invloed van humor. Ze stelt mensen vragen over corona vóór en nadat ze grappen hebben gezien. Na de grappen hebben mensen minder negatieve gevoelens, zijn minder bang, minder gestresst en eenzaam. Dat is een helder advies. Bekijk bijvoorbeeld de cursus Tilburgs nog eens. 

Lang wandelen biedt ook troost. Het is nu prachtig in de Oude Warande. Na zo'n wandeling goed eten, liefst troosteten, is ook nuttig. Je steunt de lokale restaurants en ondernemers die thuisbezorgen of waar je kan afhalen. 

Troost dus. Wat helpt jou? 

 
 

Geen opmerkingen: