28.4.22

Henny Vrienten Rust Zacht

Foto van het regionaal archief. 

Hier woonde Henny Vrienten toen hij met Doe Maar succesvol werd. Bisschop Zwijsenstraat, hoek Hoogtedwarsstraat. Ik las er leuke anecdotes over, onder andere van iemand die werd 'misbruikt' door een oudere zus die met broertje in een wagen hier graag langs wilde wandelen. En op Cubra dit verhaal.

Er verschenen veel en mooie in memoriam artikelen in de media afgelopen dagen. In een landelijke krant stond zelfs een heel commentaar in het teken van de muzikant en componist. Dat eindigt zo: "Over ‘Nederwiet’ was Vrienten op latere leeftijd minder te spreken, vooral toen wiet door slimmere teelt steeds sterker werd en dus minder onschuldig. „Mensen komen erdoor in de psychische problemen”, zei hij in een interview. „Ik kan ‘Nederwiet’ dus niet meer uit volle borst meezingen, zeker niet voor een jong publiek.” Vrienten ten voeten uit: niet alleen een begaafde componist en muzikant, maar ook een mooi, betrokken mens."

Deze plek verdient wel een muursteen of andere herinneringsplaquette. De geboorteplaats van de klassieker 'Sinds een dag of twee'.

Geen opmerkingen: