7.8.22

Reizen op het bord

 
Wie in Tilburg blijft tijdens de vakantie kan heel de wereld aandoen. Huh? Hoezo? Ja natuurlijk, want je kunt reizen op het bord en in het glas. Wat in een normale reisweek niet lukt, lukt in de stad wel: Suriname, Korea, Bosnië, Turkije, Mexico, Frankrijk en Azië bezoeken. De Tokobar in de Nieuwlandstraat bijvoorbeeld. Asian streetfood staat hier centraal, geserveerd met een gezond glas natuurwijn. Mijn metgezel genoot van een broodje met zwarte tijgergarnalen, aïoli, zoetzure kool en wortelsla; ik volg de het goede advies op om een broodje langzaam gegaarde buikspek met sesam-pinda-nori-mix te nuttigen. Op de foto gedraaide aardappeltjes (fries with a twist), zoetzure komkommersalade met chili en tempura-garnalen. De witte natuurwijn drinkt erbij als limonade. Kortom: deze kleine zaak is een reuze aanwinst. The best bao's in town, zegt de website zelfbewust. Da's wel lachen, want zijn er andere zaken waar je een bao kan eten? Ik dacht van niet. Een betere aanbeveling? Er werken hier gepassioneerde liefhebbers. En dat proef je.

 

2 opmerkingen:

William Kendall zei

Admittedly not cuisine to my personal taste.

Stefan Jansson zei

This looks tasty enough.