4.11.23

We hebben idealisten nodig


We hebben idealisten nodig. Om de wereld te verbeteren. Dat kan jijzelf zijn. Als je een warme koffie en worstenbroodje geeft aan iemand die dakloos is. Als je ziel en zaligheid in je werk legt, als verpleegkundige, arts, kinderopvangmedewerker, rechter, marktkoopman, kok of schoonmaker. Bewondering heb ik voor idealisten in de politiek. Ondanks alle problemen die er zijn, is ons systeem van democratie, waarin je kan zeggen wat je wilt, het allerbeste. Op 22 november kunnen we dat weer vieren, het feest van de democratie. 

Esmah Lahlah staat met twee pagina's in de krant. De journalisten maken meteen duidelijk dat bekendheid relatief is. Ze vragen de serveerster in een koffiehuis naar Esmah, ze geeft als antwoord: Esmee wie? En ook de rechtenstudent die koffie drinkt, weet het niet. Des te grappiger dat Benno van Vught een liedje maakt, waardoor heel 'veul' Tilburgers de wethouder wél kennen. 

Petje af voor Lahlah die haar idealisme landelijk vorm wil gaan geven. Ik hoop dat ze meteen een kabinetspost krijgt, want dan is haar invloed het grootst. Ik las deze weken over de worsteling van kamerleden om zoiets ogenschijnlijk eenvoudigs als gymlessen op lagere scholen te stimuleren. Dat vroeg om jaaaaarenlang lobbyen en masseren in de kamer. Hell. Bovendien is het klimaat in de Haagse politiek niet aangenaam. Nee, Lahlah in het kabinet is de beste optie. 

1 opmerking:

William Kendall zei

Politics gets complicated all over.