Vandaag is zo'n rustig aan doen dag, als het op eten aankomt. Bij TilburgDailyPhoto komt een gehaktbal op tafel, van gehakt van hertenvlees van de Zonhoeve. Met een boerenkoolstampotje. Vandaag bladeren we in het Tilburgs Kookboek, een initiatief van Paulien Brouwers. In eigen beheer uitgegeven. Het is een prachtige uitgave met kleine, grote en zoete gerechten. Enkele cocktails. De recepten zijn van lokale restaurants. Cas van der Velden (Foodlocals) tekent voor de receptontwikkeling. Leuk om te lezen wat burgemeester Theo Weterings eet (heel gewoon), Willem II-er Jordens Peters en Ferry van de Zaande (uiteraard: slaoi meej aai meej juin meej errepel). Als er één recept is dat je graag en veel maakt uit een kookboek, dan is het al de moeite waard. Er staan lekkere recepten in voor 'chef koks van elk niveau'. Het boek is niet het eerste Tilburgse kookboek, zoals de makers denken. Want we hadden al het Tilburgs Kookbuukske van Paul Spapens en Marten Willemsen. Het is wel een eerste modern Tilburgs Kookboek. Tik op de foto en je kunt het mooie recept zien van Stoof met La Trappe Isi d'Or, ons beste plaatselijke bier. Dat is een aanrader voor oud en nieuw.
Washing Black bird in our backyard
3 weken geleden
1 opmerking:
Enjoy the food.
Een reactie posten